Vällingby på 1960-talet

(text och foto: Henrik Henrikson)

Vi börjar med en bild från 1963. Här ser vi Vällingby tunnelbanestation som det såg ut på den tiden, innan sim- och idrottshallen byggdes. Bakom stationens plattformar syns bygget av Tempohuset.
Samma motiv fyra år senare - 1967. Nu är Tempohuset färdigbyggt, och anläggandet av Bräckegatan har påbörjats. En korvkiosk har kommit på plats (vem minns den?), och det verkar som om man kunde köpa glass där också. Gatubelysningen har fått en lite modernare stil.
Tempohuset med huvudentrén. Bilden är från 1966. Jag kommer ihåg hur konstigt det kändes att gå omkring där med en varukorg och plocka mat och sedan plocka kläder, allt i samma korg, innan man begav sig till kassan för att betala.
Till vänster på bilden syns Öbergs Foto.
1966 jobbade min mor med att städa i postens lokaler i Vällingby. Så här såg det ut bakom kulisserna. En Gevaliaburk användes för gummisnoddar. Postsäckarna som ligger buntade vid pelaren, användes när man skickade brev och små paket, och då knöts säckarna ihop med snörstumparna som hänger längst fram till höger.

Till huvudmenyn

Har du kommentarer, tips eller förfrågningar: skriv E-post "Om Hässelby" . Copyright Henrik Henrikson.