Livet i Hässelby strand
på 1960-talet

Några bilder från vardagen på den tiden jag växte upp i Hässelby:
Jag och lillebrorsan Torbjörn ute på isen utanför det vinterstängda Hässelby strandbad. Vi har skor som kallades "slamkrypare" vilka var ett måste på den tiden.
Jag och Torbjörn på Melongatan. Brorsan på väg på en skidtur, jag på väg till centrum för att handla något.

Mor har hittat insekter i mjölet, och de hade spridit sig i köksskåpen. Här har hon tömt alla skåpen så att Anticimex kunde komma och spruta. Lägg märke till det knubbiga kylskåpet.

Ett standardbadrum från 1950-talet i Hässelby. På tvättlinorna över badkaret hängde alltid någon tvätt och dropptorkade. På väggen hänger det eleganta duschhandtaget i porslin.

Vår katt Ludde gillade att balansera på allt möjligt. Toalettstolens porslinskant var dock för hal och han drattade ner i toaletten, men tog sig upp på mindre än en halv sekund. Som tur var hade någon spolat strax innan. Denna bild är tagen någon sekund innan det olycksaliga doppet.

När vi flyttade från Melongatan till en större lägenhet skulle hela lägenheten städas enligt gängse konventioner. Här knäskurar mor golvet innanför fönster och balkongdörr i vardagsrummet. Just den där hinken hade jag vunnit på ett lotteri i Vällingby något år innan (vilken lottervinst...)

Till huvudmenyn

Har du kommentarer, tips eller förfrågningar: skriv E-post "Om Hässelby" . Copyright Henrik Henrikson.