Våfflor vid torpet
text och bilder: Henrik Henrikson

Våren 2014 serverades det våfflor på torpet Solbacken i Hässelby gård. Mellan klockan 16 och 18 på fredagarna kunde man äta våfflor och lapa sol utanför det lilla torpet. Den fredag som jag besökte Solbacken gjorde det verkligen skäl för sitt namn. Det var Grimsta Fritidsträdgårdar som anordnade detta, och det var många som kom för att njuta av denna tidiga vårdag.
Hélène Boëthius, som numera är föreningens kassör, såg till att de läckra våfflorna blev gräddade till de väntande kunderna.
Hélène rumsterade runt med sin fantastiska energi, kokade kaffe, diskade, tog emot beställningar, hämtade vatten och dessutom grillade ständigt nya våfflor.
Två nya laggar klara - snabbt ut till de förväntansfulla gästerna som satt utanför i solen och väntade.
25 kronor kostade en våffla med kaffe eller te. Ytterligare en våffla kostade 15 kr. Överskottet gick till att rusta upp det lilla torpet så att det ska bli ännu mysigare och trevligare, och så att föreningen kan ordna ännu fler trevliga aktiviteter där.
Men oj, våfflorna får inte brännas vid. Hélène fixade våfflorna med en elegans, till glädje för alla kunder som kommit till det lilla torpet.
Den här våfflan ser klar ut. Sedan på med en klick grädde och en klick sylt.
Och så i med ny smet. Det kom fler än 25 gäster denna vårens första våffeldag.

Till huvudmenyn

Har du kommentarer, tips eller förfrågningar: skriv E-post "Om Hässelby" . Copyright Henrik Henrikson.