Linda Pira

Linda Marie Pira Giraldo, född 25 augusti 1985, är en svensk hiphopmusiker.

Under sommaren 2013 släppte hon dubbelsingeln "Bang Bang/Bäng Bäng". På Grammisgalan onsdag 19 februari 2014 fick hässelbybon och rapparen Linda Pira priset som Årets nykomling. Vid P3 Guld-galan 2015 vann Pira i kategorierna "Året låt" ("Knäpper mina fingrar") och "Årets hiphop/soul".

Hennes mor Zulima och far Kjell träffades i Colombia där han bodde i 15 år och drev barer. I samband med hennes födelse flyttade paret till Sverige. Linda Pira växte upp i Hässelby, i samma område som Ken Ring och Ayesha.

2013 var hiphopartisten Linda Pira mammaledig och kunde inte tänka sig en bättre plats att dra barnvagnen på än Hässelby.

"Här i Hässelby är det jättefint. Vi har Mälaren precis här nedanför. Vi har mycket natur, jag kan varenda skog, varenda träsk. Det vill jag gärna ge mina barn. Jag brukar säga att man fastnar här i Hässelby. Det är jättemånga som bor kvar. Det är så mycket med musiken ändå, att komma ut till förorten är så skönt, som att försvinna.”

Vad skulle du säga för att locka folk att flytta hit till Hässelby?

”Först skulle jag ta dem ner till stranden i närheten av där jag bor, där brukar jag jogga på somrarna. Sedan skulle jag visa alla fina villor i Hässelby villastad. Vi har många parker och parklekar, det verkar de ha satsat på. Bara här i Hässelby gård finns det runt tio riktigt stora anläggningar." (bild: Sveriges radio)


Till huvudmenyn

Har du kommentarer, tips eller förfrågningar: skriv E-post "Om Hässelby" . Copyright Henrik Henrikson.