Ingemar Olsson

En känd kompositör, sångare och musiker. Han föddes 1947 och kom från Norrköping till Hässelby som treåring sommaren 1950. Han växte på 50- och 60-talet upp i Hässelby, skrev sina första låtar och startade sitt första källarband. Hans far var baptistpastor.

När Ingemar var ung hade han spelningar på skoldanser och klubbar, ibland även som basist i ungdomskören "Ungdomssångarna" i Hässelby baptistkyrka. Som artonåring var han förband till den kristne sångaren George Harris. En representant från Harris skivbolag gillade Ingemars spel och lät honom spela in en provskiva.

Så började han turnera runt i landet. 1973 bosatte han sig i Örebro och gifte sig med Kristina.Han har tre barn.

Han har även rest mycket i världen, bland annat till Pakistan, Sydafrika och Filippinerna. Där han besökt kyrkor och fängelser.1995 spelade han, tillsammans med en afrikansk grupp CD:n "Olsson i Afrika" - afrikansk pop med svenska texter. Nelson Mandela har fått ett exemplar av den inspelningen.

Ingemar har nu skrivit över 200 pop- och gospellåtar så han är verkligen en etablerad artist. Han har spelat in 17 skivor. Ger snart ut en ny skiva, "Verkligheten är större", med release på Nalen den 26 september 2002.

"Jag har alltid en bit av mitt hjärta kvar i Hässelby. Här upplevde jag mina lyckligaste barndomsår och kyrkan blev den miljö som väckte mitt intresse för musiken".


Till huvudmenyn

Har du kommentarer, tips eller förfrågningar: skriv E-post "Om Hässelby" . Copyright Henrik Henrikson.