KUNGERS

Kungers består förutom Andreas Grega Östeman av Jonas Larza Larsson, gitarr, Jimmie Obmi Sanderberg, trummor, Tommy Lobo Norin, bas och Jonas Boxarn Skubic gitarr. Killarna som är födda 1980 och 1981, kände varandra sedan tidigare och spelade i lite olika konstellationer innan de började spela ihop.

Namnet Kungers kom till på skoj när killarna skulle börja repa på Vällingby fritidsgård. - De behövde ett namn och de sade att de ville heta "kung" eller "kungarna" eller liknande. Men då menade fritidsledarna att det måste bli "the kungers". Man fastnade för Kungers och så blev det. Killarna spelar en blandning mellan hip-hop och rock/hårdrock. Eller vad de ibland kallar "rapcore".

1998 spelade de in EP Andra Sidan, en kortare skiva med fyra låtar.
"Det känns kul men lite overkligt", sade sångaren Andreas Östeman. . "Nu gäller det bara att skriva ihop bra låtar. Vi vill inte släppa ifrån oss en dålig cd".

De har hunnit med fyra demoskivor och ett fyrtiotal spelningar i Sverige. De spelar rap och rock med svenska texter. Deras två första skivor (Andra sidan och Fånge i gyttjegraven) fick goda recensioner i olika demohörnor.

I februari 2002 spelade de in skivan Vi vill inte ha era kanonkulor.

Bilderna har jag fått av gruppen för att användas till denna hemsida.

Till huvudmenyn

Har du kommentarer, tips eller förfrågningar: skriv E-post "Om Hässelby" . Copyright Henrik Henrikson.