Mikael Bedrup

Mikael Bedrup föddes 21 januari 1959 i Hässelby, och är son till Bengt Bedrup, den berömda TV-personligheten under 1970-talet.

Mikael växte upp i Hässelby strand. Han föddes på Melongatan 13, 3 trappor, men när han var nyfödd flyttade familjen till höghuset på Medsolsbacken 17, 8 trappor. Där hade de en fantastisk utsikt över Hässelby och Mälaren. Mikael berättar att när han var riktigt liten så nådde han inte upp till knappen i hissen, så han fick använda en ishockeyklubba för att kunna trycka upp hissen till åttonde våningen.

I skolan var han en klassens clown. Alla skrattade åt hans skämt. Men innerst inne var han inte lycklig. Hans far hade stora problem med alkohol, något som inte är bra för ett barn som växer upp. Mikael tyckte därför att han inte kunde ta med sig sina kompisar hem. Han började bli bråkig i skolan, och kallades ”Micke Bus”. Livet var tufft och med åren började även Mikael missbruka alkohol.

Men någonstans måste han ha en fantastisk styrka och livsvilja, för i dag är han en strålande präst, som dessutom gillar att åka motorcykel. (Bilden, som visar Mikael och hans far Bengt Bedrup, är från 1964 och kommer från Mikaels egen blogg)


Till huvudmenyn

Har du kommentarer, tips eller förfrågningar: skriv E-post "Om Hässelby" . Copyright Henrik Henrikson.